Reklam
İzmir Fuarında JİKAD Japonya'yı tanıtacak.

Salı, 15 Ağustos 2017 19:25

Bu yıl 86ncısı düzenlenen İzmir Fuarının uluslararası bölümüne JİKAD olarak Japonya'yı tanıtmak üzere katılıyoruz. 

 

Kültürparkta yapılacak Fuarın resmi açılış töreni 18 Ağustos 2017 Perşembe günü saat 18:30'da yapılacaktır.

Fuarın uluslararası bölümünün açık olacağı tarihler 18-22 Ağustos 2017 ve ziyaret saatleri 16:00 ile 23 :00 olarak düzenlenmiştir. Derneğimizin de yer alacağı uluslararası bölüm 4 nolu holde (Basmane kapısından girince en yakın mesafede olan)  ziyaretçilerini bekliyor olacak.

 

Diğer yandan bize ayrılan bölümde planladığımız tanıtımlar şöyle olacak.

 

-       SUSHİ Tanıtım

İlk gün saat 20:30'da Yönetim Kurulu üyemiz Sayın Kemal Osman Aksoy'un yoğun emeği ile sushi sunumu yapacağız! Çoğunu hazır getireceği , bir kısmını ise izleyicilerin önünde yapacağı SUSHI tanıtım kısmı eminiz Kemal-san'ın emeklerine değecektir.

 

-          TANABATA anlatımı ve dilek ağacı;

Tanabata konserimizle artık daha da aşina hale geldiğimiz bu Japon geleneğini ziyaretçilerimize anlatarak dileklerini topluyoruz

-          HAİKU tanıtımı, haiku falı ve yarışma hakkında bilgi, antolijinin tanıtımı;

Bu yılda JAL VAKFI Dünya Çocukları Haiku Yarışmasının15incisinin Türkiye Organizayonuna destek veriyoruz,    Özellikle küçük ziyaretçilerimize ve öğretmenlerimize haikuyu tanıtıp yarışmamıza katılımlarını sağlayacağız

-          PENCEREMDEN Japonya Tanıtımı, Japonca kursları tanıtımı

Penceremden Japonca yarışmamız buyılda heyecanlı olacak, Japonya tanıtım ve Japonca konuşma yarışmalarımızın tanıtımını yapıp ziyaretçilerimizi katılımları için cesaretlendireceğiz. Ayrıca gönüllü olarak devam ettiğimiz Japonca kurslarımızın da tanıtımına devam edeceğiz.

-          ÇİN BURÇLARI,

Burçlar hepimizin günlük yaşamında yer alır, kimimizi daha fazla kimimizi biraz daha az etkilese de hep merak konusudur. Özellikle Asya’da ve tabiî ki Çin’de burçlar ayrı bir felsefe konusu olmuştur. Peki Çin burçlarının anlamı nedir ve sizin burcunuz nedir?

- KARAOKE, TV'den Japonya, Japon Mutfağı, Anime ve Japon Film vb hakkında tanıtım, gösterim;

Japonya denilince akla gelen önemli eğlence öğelerinden biri de elbette ki Karaoke dir. Nasıl söylenir? Ne kadar başarılısınız gibi sorular sorup ziyaretçilerimizden cevaplarını alacağız. Japon Mutfağı tabiî ki bu kısa fuar süresinde yeteri kadar tanıtılamayacak kadar geniş bir alandır ama biz elimizden geldiğince tanıtmaya çalışacağız.

-          JİKAD yayınları ve Japon edebiyatının belli başlı  yazarların kitaplarının tanıtımı;

İki adet yayınımızın tanıtımını yapıp ilgilenen ziyaretçilerimize hediye edeceğiz. Elbette Japon edebiyatının önemli yazarlarını ve eserlerini Türkçede yayınlanan eserlerinden örnekler vererek tanıtacağız. 
 

-  Kartondan samuray ve kimonolu kadın ile anı fotoğrafı köşesi;

İlgisini çekeceğinden emin olduğumuz bu bölümde JİKAD'ın Facebooktaki takipçi sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Bu bölümde fotoğraf çektirecek  Konuklarımızın bu resimleri ^#JİKAD hastag ile JİKAD Facebook Grup sayfasına yüklemesini isteyeceğiz. Fotoğrafın en az 10 beğeni alması üzerine küçük hediyelik objelerimizden vereceğiz.

-          Kaligrafi ile yazı ve Hashi kullanma deneyimi;

Güzel yazı yazma sanatı kaligrafi konusunda genç yaşlı çocuk demeden tüm ziyaretçilerimizin ilgisini çekecek bir diğer etkinliğimiz olacak. Konuklarımız kendi seçtikleri bir kelimeyi kaligrafik olarak Japonca karakterlerle yazacaklar. Hashi kullanımını ise yarıştırarak öğretiyoruz. Haşileri kullanarak fasulyeleri taşıyabilecekler mi? 

 

-      Kendama ile Japon çocuk oyunu
Bir kaç kendama ile denemek isteyen ziyaretçilerimize tanıtım yapacağız.

 

-        Origami !

Her zamank gibi Derneğimizin en sürekli etkinliklerinden biri, bazı origami örneklerini sergilerken, turna kuşu yapmak isteyen ziyaretçilermiz ile Turnalarımızı yapıp, Fuar süresince yapılacak turna kuşlarını biriktireceğiz. .

 

-          GO ve Bonsai için de arkadaşlarımızla bağlantı kurduk;

GO bir anlamda batının satrancı, GOİZM derneğinden arkadaşlarımızla beraber bu oyunu tanıtacak, küçük bir turnuva düzenleyecekler. Bonsai, hani şu küçük ağaçlar saksılarda yetişen, onları da sergileyeceğiz yine değerli arkadaşlarımızın katkılarıyla.

Ziyaretçilerimizin e-mail, telefon kayıt alabiliriz, ancak üyelik başvurusu alamayacağız. Bunun için Derneğimize davet edeceğiz, Derneğimizin de bir krokisini hazırladık.  

 

Umarım sizlerin de desteği ile başarılı bir beş gün geçireceğiz.

 

 

 
 




Arama

Üye Girişi



Etkinlik Takvimi (Events)

Last month March 2024 Next month
S M T W T F S
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31

Galeri

Anketler