Reklam
Hippo Aile Kulubü Nedir? PDF Yazdır e-Posta

Pazar, 01 Eylül 2019 15:23

Hippo Family Club - Hippo Aileler

 

 

♪Hippo Family Club,Hippo Aile Klubü

21. yüzyılda dünya daha da küçüldü. Böyle bir devirde yabancı ülkelerdeki insanlarla lisan aracılığıyla daha da yakınlaşmak istiyoruz! 1981 senesinde hem küçüklerin hem de büyüklerin eğlenceli bir şekilde yeni lisanlar öğrenmeleri için Hippo Aile Klubü kuruldu.

Şu anda programımız 19 dile yayılmış durumdadır. İspanyolca, Korece, İngilizce, Japonca, Almanca, Çince ve Fransızca temel olarak alınmış ve Rusça, İtalyanca Taica Malayca Portekizce, İndonezyaca, Kantonca, Arapça, Hinduca, Taivanca ,Türkçe ve İsveççe de eklenerek her sene kullanılan diller çoğaltılmaktadır.

 

♪Kulaktan doğal olarak öğrenilen çok sayıda lisan Programın ana teması ‘Kulaktan doğal olarak öğrenme’dir. Bebeğin yeni bir lisanı harflerle değil önce kulaktan duyarak öğrenmesi gibi yetişkin insanın da bu metotla dili öğrenmesi amaçlanmaktadır.

Hippo Aile Klubü’nün üyeleri, orijinal CD’leri (çeşitli ülke lisanlarında konuşmalar, şarkılar ve hikayelerin bulunduğu) hergün çalarak çeşitli ülke lisanlarını hergün dinleyebileceği bir ortam hazırlar ve AİLE ismi verilen her hafta üyelerin toplandığı toplantıya katılır. Bu toplantıda şarkı CD’lerine uyarak şarkılar söylenir, oyunlar oynanır, dans edilir. Ayrıca hikaye CD’leri dinlenilirken o ülkenin kelimelerini tekrar ederek pratik yapılır.

 

♪0 yaşından büyük herkes Hippo Aile Klubü’nde şu anda bebeklerden, çocuklardan; babalar, anneler, gençler, üniversite öğrencileri, şirket çalışanları, yaşlılara kadar geniş bir yaş dağılımına sahip birçok kişi üye olarak faaliyet göstermektedir. Herkes, sanki yabancı bir lisan coğrafyasında yeni doğmuş bir bebek gibi beraberce eğlenmektedir.

 

♪ Herzaman, heryerde, herkes Şu anda Japonya genelinde toplam yaklaşık 700 yerde AİLE’ler kurulmutur ve kuzeyde Hokkaido’dan güneyde Okinava’ya kadar olan coğrafyada üye sayısı yaklaşık 10 bin aile, 29 bin kişiye ulaşmıştır. Bu şekildeki Hippo Aileleri sadece Japonya’da değil Amerika, Kanada, Meksika, Kore, Taivan’a kadar genişlemiştir. Birgün Lüksemburg’da da aynı aktiviteyi gerçekleştireceğimiz günü hayal ediyoruz.

 

Homestay programlarıyla genişleyen İnsan ve Lisan’ın Buluşması  

Yeni bir lisan öğrenmekle o ülkenin insanlarıyla diyalog kurma isteğiniz doğar. Bunun için yaklaşık 23 ülkede ailelerin evinde kalma içeriğiyle ‘Homestay Kültür Alışverişi’ programları düzenlemekteyiz. Homestay programında , küçükler de büyükler de tam anlamıyla o ülke insanın aile yaşantısına dahil olarak, turistik seyahatte asla tecrübe edilemeyecek İnsan ile Lisan buluşmasını tecrübe edebilirler. Japonya içerisinde ‘Eve Kabul Homestay Programı’ da aktif bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

 

Hippo Aile Klubü’nün yurtdışında homestay programını gerçekleştirdiği ülkeler ve bölgeler yaklaşık 24 ‘e ulaşmıştır.

 

Amerika, Kanada, Meksika, Australya, Yeni Zelanda, Mikronezya, Kore, Çin, Taivan, Malezya, İndonezya, Tayland, Singapur, Hindistan, Rusya, İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda, Lüksemburg, İtalya, İspanya, Tunus, Türkiye

 

Kelimelerin gizemini aramak 

Hippo Aile Klubü’nde ‘Lisan ve İnsan’ temalı 1984 yılında kurulmuş araştırma organı ‘Transnational College of LEX’ (Tokyo) bulunmaktadır. Burada lisanı doğal bir bilim olarak ele alıp, Hippo’daki çok lisanlı ortam baz alınarak çeşitli açılardan araştırmalarda bulunulmaktadır. 

 

LEX(Hippo Aile Klubü & Transnational College of LEX), ise ‘Lisan ve İnsan’ temasıyla birden çok lisanın doğal yollardan öğrenilmesi ve lisanlar vasıtasıyla gerçekleştirilen dostluk alışverişi temel alınarak , lisanın bilimsel olarak araştırılması ve sosyal toplumla olan uluslararası kültür alışverişini amaç edinmiş bir sivil toplum kuruluşudur. Siyaset veya dinle kesinlikle ilişkili değildir. Resmi olarak vakıf statüsünde olup , mütevelli heyet başkanı merkezli yönetim kurulu vasıtasıyla yönetilen gönüllü bir kuruluştur. Birden çok lisanın öğrenim programına katılan ve uluslararası kültür alışveriş programı Hippo Aile Klubü’ne kayıtlı şahısların üyelik ücretleri kullanılarak ayakta durmaktadır.

Son Güncelleme: Pazar, 01 Eylül 2019 15:26
 




Arama

Üye Girişi



Etkinlik Takvimi (Events)

Last month April 2024 Next month
S M T W T F S
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30

Galeri

Anketler