2017-2018 Dünya Çocukları Haiku Yarışması için Başvurularınız Bekliyoruz

MERHABA

Artık eğitim-öğretim dönemi de başladığına göre, bu yılki teması CANLILAR olan yarışma için çalışmaya başlayabilirsiniz değil mi? Biz 1 Ekim – 15 Ocak 2018 tarihleri arasında eserlerinizi toplamak için hazırız.

Japon Hava Yolları (JAL) Vakfı tarafından iki yılda bir dünya genelinde düzenlenen “Dünya Çocukları Haiku Yarışması” kültürün önemi, barışın kalıcılığı ve çocukların geleceğimiz olduğu gerçeğiyle yola çıkmaktadır. Bu yarışmaya Japonya İzmir Kültürler Arası Dostluk (JİKAD) Derneği olarak 2013 yılında dahil olduk. 6-15 yaş arasındaki çocuklar arasında düzenlenen yarışmanın On üçüncü ve On dördüncüsünün Türkiye organizasyonunu yürüttük, 2107-2018 yıllarını kapsayan 15. Dünya Çocukları Haiku  Yarışmasına da desteğimizi sürdürmekteyiz.

Yarışmaya, bugüne kadar İzmir başta olmak üzere Adana, Bursa, Kayseri, İstanbul, Ankara, Manisa gibi pek çok ildeki bilim-sanat merkezleriyle  ilk ve ortaokul öğrencilerinden katılım sağlanmıştır. Bu yıl  yarışmamızın daha fazla yaygınlaşmasını temenni etmekte olup ödül sayımızı da çoğaltmayı planlamaktayız.

“Canlılar” temalı bu yılki haiku (kısa Japon şiir türü) yarışmasının başvuruları 1 Ekim 2017-15 Ocak 2018 tarihlerinde olacaktır.  Çocuklarımızın Türkçe haikuları ile katılabileceği yarışmamızla ilgili detaylı bilgilere bu blog sayfasından ulaşabilirsiniz. Sayfamızdaki Haiku yazım kuralları, juri değerlendirme esasları, geçen yıllarda ödül alan haikular gibi  içeriği lütfen vaktiniz oldukça inceleyin.

Belirtilen tarihler arasında Derneğimizde toplanana çalışmalar, juri başkanlığını haiku alanında çalışmaları ve ödülleri  bulunan Erciyes Üniversitesi Japon Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı Doç.Dr.Ali Volkan ERDEMİR’in yürüttüğü Türkiye Jürisi tarafından değerlendirilmekte ve ödüllendirilmektedir. Ödüller JAL Vakfı tarafından gönderilmektedir. Ayrıca yarışmada ilk on sırada yer alan çalışmalar, JAL Vaktı tarafından  yayınlanan Dünya Çocukları Antolojisi’nde resimleri ile beraber basılmaktadır.

Çalışmanız tamamlandığında,  Türkçe hazırladığımız →  2017_haiku_basvuruformu ←  nu indirip, tükenmez kalem ile doldurun, çalışmanızın arkasına yapıştırın. Çalışmanızı katlamadan, uygun ebatta bir zarfa koyup en geç 15 OCAK 2018 günü elimizde olacak şekilde, aşağıdaki adrese gönderin.

Japonya İzmir Kültürler Arası Dostluk Derneği
PK 225 – 35212 Pasaport PTT Şubesi Konak -İZMİR

Değerlendirme tarihi olarak Şubat ayının son haftasını planlamaktayız. Tüm haberleri yine bu sayfada günü gününe sizinle paylaşacağız

Okullarınızda konu ile ilgilenecek, öğrencileriyle atölye çalışmaları yaparak kurallarına uygun eserleri tarafımıza iletebilecek öğretmenlerinize saygılarımızı iletiriz.

 

Şimdiden İYİ EĞLENCELER

Yarışmanın duyurusu için yardımcı olmanızdan da mutlu oluruz.Bu yılki yarışmanın Türkçe el ilanı  →  2017_haiku_elilani ← buradan pdf formunda indirebilirsiniz.
2017_haiku_duyuru

Comments are closed.