11 Mart 2022 – Türkiye elemesi gerçekleştirildi

17. Dünya Çocukları Haiku Yarışması (2021-2022) sürecini 11 Mart 2022 günü tamamladık.
6-15 yaş arası çocuklarımızın ülkenin dört bir yanından gönderdikleri eserleri değerlendirdik.
Japon Havayolları JAL Vakfının iki yılda bir düzenlediği ve 14üncüsünde 2014 yılında ilk kez katkı sağladığımız bu Yarışma Derneğimizin en değer verdiği organizasyonlarından biridir.
Başlangıcından beri Haiku yarışması jüri başkanlığını gönüllü olarak üstlenen Türkiye’den gönderilen çalışmaların değerlenmesinde profesyonelce katkı koyan Prof.Dr. Ali Volkan Erdemir hocamız bu yıl da bizi tanıtım ve duyuruda yalnız bırakmadı. Değerlendirme için de Derneğimizdeydi.Akiko Yanada, Emiko Karayılmaz, Niyazi Özçankaya, Orhan Sümer, Özgür Öksüzler, Hatice Ekinci ve Arzu Yücel’den oluşan jüri 1000 e yakın çalışmayı Gizem Doğan ve Gizem Turan’ın sesinden dinledi, inceledi ve değerlendirdi.
17_Haiku_2
Sonuçlarınızı yarışmanın web sayfasında 15 Mart 2022günü duyuracağız.
Yarışmaya eserleri ile katkı koyan çocuklarımızı ve onların Haiku ile tanışmalarına destek olan veli ve öğretmenlerini kutluyor, tek tek teşekkür ediyoruz.
Bu yarışma sürecinde Volkan hocadan Haiku ve Japon şiiri hakkında Dernek üyelerimiz ve öğrencilerimiz de bir seminer dinleme fırsatı yakaladı.
3 gün süren heyecanla, dost sohbetleriyle ve Haikuyla duyguyla dolu geçen saatler unutulmazdı. 18. Yarışmayı bekliyoruz.

Comments are closed.